Соявит ООД

Компанията е основана през 2006 г. с основна идея да произвежда здравословна и вкусна соева храна. През годините компанията се установи като лидер в производството на тофу в България и Европа. От 2010 г. Соявит произвежда само биологично сертифицирани продукти, за да предложи най-доброто на любителите на тофу. Нашите служители са най-ценниият ни актив и като коректен работодател Соявит ООД е сертифицирана съгласно разпоредбите на SMETA от 2017 г. (SMETA е най-широко използваният социален одит в света). Нашето производство се грижи за всички добри производствени практики, безопасност и проследимост на нашите храни, потвърдено от нашия FSSC 22 000 сертификат от 2018 г. насам.

В днешно време Соявит ООД приготвя тофу от високо протеинови соеви зърна с австрийски произход, за да гарантира качество, вкус и най-добро изживяване за нашите клиенти. Храната, която консумираме, е отражение на нашето самочувствие и грижата за нашите семейства, роднини и приятели. Ние предлагаме тофу, произведено от екологично чисти съставки без генетично модифицирани организми, без добавени консерванти и съдържащо естествени и здравословни за организма растителни протеини, ненаситени мазнини, витамини, минерали и микроелементи.

Тофуто е отличен източник на ценни растителни протеини и съдържа всичките 9 незаменими аминокиселини. В същото време осигурява на човешкото тяло желязо, калций, манган, фосфор, магнезий, мед, цинк, витамин В1 и други.

Нашите продукти са:

Подходящ за вегани и вегетарианци
Без: ГМО, глутен, лактоза и холестерол
Без консерванти, изкуствени овкусители, подобрители на вкуса, оцветители

В момента Соявит ООД е лидер на пазара за био тофу в България. Нашите продукти се изнасят за Дания, Германия, Румъния, Малта, Кипър и Саудитска Арабия. Нашият екип управлява различни проекти за частни марки, някои от които за големи международни вериги супермаркети в различни страни. Soyavit® е лицензирана международна търговска марка. Когато купувате продукти с търговска марка Soyavit®, вие купувате не само вкусна диетична храна, но запазвате и дарявате тялото си със здраве.

През 2023 г., Соявит ООД е одобрена и започва изпълнение на проект
финансиран по Механизъм за възстановяване и устойчивост към Европейската
комисия.
Проект: Технологична модернизация в предприятието 
Процедура: BG-RRP-3.004 Технологична модернизация  
Бенефициент: „СОЯВИТ“ ООД  
Обща стойност: 80 711.03 лв,
от които 40 355.51  лв европейско финансиране
 Начало: 10.04.2023г.
 Край: 10.04.2024г.